Sreda 13.02.2013.
12:48
Vestionline, Beta

Lenon kritikuje sudije i nada se čudu

Navijači Seltika

Juventus je sinoć na stadionu Parkhed u Glazgovu, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona pobedio Seltik sa 3:0, golovima Alesandra Matrija, Klaudija Markizija i Mirka Vučinića.

Lenon smatra da sudija Alberto Undijano Maljenko i njegovi pomoćnici nisu kažnjavali fudbalere Juventusa zbog oštrih startova, koji su, kako je rekao, ponekad ličili na rvačke zahvate.

"Želeo bih da pitam italijanske novinare šta misle o načinu na koji su Juventusovi fudbaleri čuvali naše igrače. Čini mi se da je svaki kontakt bio prekršaj. Moji fudbaleri su upozoravali sudiju, ali on je svaki put to ignorisao", rekao je Lenon.

"Vukli su naše igrače, a sudija je to gledao. Zar su pravila u Španiji i Italiji drugačija nego u Velikoj Britaniji? Ovo pokazuje da jesu. Oni ne igraju ragbi vech fudbal. Postoji drugi način da odbranite gol, a mi ti radimo najpoštenije moguće", dodao je on.

Lenon je priznao da je pogrešio što je u tim uvrstio Efea Ambrozea, koji je igrao za Nigeriju u nedelju u finalu Kupa afričkih nacija protiv Burkine Faso i u Glazgov se vratio tek u utorak ujutro.

"Posle utakmice se uvek preispitujete i možda sam se kockao, ali ne mogu da kritikujem ekipu, mada mislim da nam je trebao kvalitet kod poslednjeg pasa kako bismo postigli neki gol", rekao je on.

Revanš utakmica igra se u Torinu 6. marta od 20.45.

"Znamo da je zastrašujuće ići u Torino sa 0:3 i da je taj zaostatak gotovo nedostižan. Potrebno nam je čudo", rekao je Lenon.

A, trener Juventusa Antonio Konte bio je impresioniran atmosferom i rekao je da je imao osećaj da će se stadion srušiti.

"Kao igrač sam igrao na mnogo stadiona širom Evrope, ali ovakve navijače još nisam sreo. Nije lako igrati u ovakvoj atmosferi. Nisam mogao da komuniciram sa svojim fudbalerima jer su domaći navijači bili neverovatno glasni. Svaki puta kada je Seltik osvojio korner imao sam osjećaj da će se stadion srušiti", rekao je Konte.

2024 © - Vesti online