Redovniji od penzije i invalidnine

Ranko Majstorović

Ionako narušeno Rankovo zdravlje zbog godina mukotrpnog života, sada je prehladom, potom i gripom koji su ga snašli još slabije.


- Idem kod doktora i pijm lekove za grip, ali se ne osećam dobro. Godine su to. Grip se sve teže podnosi, tako da će mi pare od ovog plemenitog i dobrog čoveka iz Nemačke koji mi stalno šalje pomoć otići delom i za lekove, a i ishranu treba poboljšati ako čovek hoće da se brže opravi. Evo, ovoj novac je već našao put i neće se zadržati u kući - rekao nam je Ranko.


On je dodao da i dalje namerava, ako bude imao novca, na proleće da iskopa novi bunar jer mu je prošlogodišnji, koji je iskopao nakon tri meseca korišćenja presušio.

Trajna briga: Dejan Milošević sa majkom Vesnom
 

- Već bi trebalo početi skupljati pare i za krsnu nam slavu Đurđevdan, kako dolikuje običajima našim. Unuk Marko mi je dobar i poslušan i moram mu dati malo para za džeparac... Zahvaljujući ovom donatoru, koji ne želi da mu se ime pominje, iako sam otkrio da je iz našeg kraja, ja sam Božić proslavio sapečenicom na trpezi, a uz pomoć drugih čitalaca "Vesti" i donacije iz Australije uspeo sam da vratim i dug koji mi je ostao od kada sam prošle godine kopao bunar - kaže Ranko Majstorović na kraju našeg kratkog susreta, koji i pod temperaturom razmišlja šta može da učini i poboljšanja kvalitet života bolesne ćerke i unuka, njegove najveće radosti i ponosa.
 

Uskoro kod Dejana

Nedugo posle ovog razgovora sa Rankom Majstorovićem, stiglo je novih 40 evra od njegovog stalnog donatora. Starina, koji se oporavlja od gripa, sporije nego ranijih godina, naverovatnije će deo novopristigle donacije ostaviti kao početak štednje za krsnu slavu. Donacija u istom iznosu biće narednih dana uručena i Dejanu Miloševiću iz Vranja, teško obolelom dobrovoljcu iz ratova vođenih u bivšoj Jugoslaviji 90-ih godina prošlog veka.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2019 © - Vesti online