Utorak 12.02.2013.
22:53
Telegraf

"Preljubnici" zgrozili Srbiju, žalbe RRA

Gadnije od ovoga ne može ni u "Preljubnicima": Otac se samozadovoljava dok ćerka večera
 

Od početka prikazivanja, emisija "Preljubnici", čiji su voditelji Goran Stojićević Karamela i Suzana Perović, izazivaju različite komentare - od žestokih kritika šokiranih gledalaca do sasvim suprotnih mišljenja ljudi koji ovu emisiju posmatraju samo kao dobru zabavu.

Prema rečima potpredsednika Saveta RRA Gorana Karadžića neverovatno je da se emisije sa ovako problematičnim sadržajem prikazuju u udarnom, popodnevnom terminu i to bez ikakvog upozorenja da se radi o igranom programu, a ne o emisiji sa stvarnim učesnicima.

"Ne želim da prejudiciram kakvu će odluku Savet doneti, ali činjenica je da se ovde radi o programu koji po našem mišljenju može ozbiljno da ugrozi mentalni i moralni razvoj dece i omladine. Emisija o incestu se prikazuje u pet popodne, pa šta je sledeće!? Ovde se ne radi samo o tehničkoj stvari i insistiranju da se stavi oznaka 'igrani program', već i o veoma problematičnom sadržaju ove emisije. Po zakonu, mi možemo da izreknemo opomenu, zatim upozorenje i na kraju eventualno da privremeno ili trajno televiziji zabranimo rad. Televizija 'Pink' odranije već ima opomenu i na sednici ćemo razmotriti moguća rešenja, a jedno od njih je i izricanje javne opomene", rekao je Goran Karadžić za Telegraf.

On napominje da je u slučajevima poput ovog najveći problem što RRA ne može da izriče konkretnije sankcije, uključujući tu i novčane kazne, bez čega će se teško stati na kraj emitovanju problematičnih TV programa.

Savet RRA je u oktobru prošle godine naložio "Pinku" da bez odlaganja emisiju "Preljubnici" pre početka emitovanja i na njegovom kraju označi kao "igrani program" kako javnost ne bi bila u zabludi da se radi o dokumentarnom programu sa stvarnim učesnicima. Takođe, tada je naglašeno da se, kada sadržaj nije prikladan za mlađe od 18 godina, "Preljubnici" emituju posle ponoći, međutim, ovi nalozi RRA nisu sprovedeni u delo.

2024 © - Vesti online