Utorak 12.02.2013.
12:41
Vestionline, rts rs

Pobegao "doktor Frankenštajn"

Turski doktor Jusuf Somnez, okrivljen za trgovinu organima u slučaju "klinika Medikus", pobegao iz Južnoafričke Republike i osnovao kliniku za transplantacije organa u jednoj afričkoj državi


 

"Somnez nam je nedavno umakao iz Južnoafričke Republike. Zbog toga što ne priznaje Euleksov pravni sistem, ova zemlja nije reagovala na zahtev za izručenjem. Južna Afrika ne priznaje Kosovo i nisu mogli da ga izruče nepostojećoj državi", potvrdio je Vukčević, prenose beogradski mediji.

Vukčević je naveo da su on i tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević pokušali da spreče njegovo bekstvo, kada su dobili te podatke, ali je već bilo kasno.

Tužilac za ratne zločine je naveo da bi okrivljenima za trgovinu organima otetih kosovskih Srba moglo da bude suđeno pred međunarodnim sudskim većem van Kosova i da bi bilo dobro da to bude pod okriljem UN.

"Po mom mišljenju, to će podsećati na slučaj 'Lokerbi' - pravna pravila domicilnog pravosuđa pred spoljašnjim sudskim većem, izvan teritorija sa kojih su potencijalni počinioci", rekao je Vukčević.

2024 © - Vesti online