Utorak 12.02.2013.
11:04
Dnevni avaz

Dečaci oteli dvogodišnjaka, mučili, pa bacili pod voz

Jon Venejbls i Robert Tompson (10) su 12. februara 1993. oteli i premlatili Džejmsa Bulgera (na slici), a zatim ga ostavili na železničkoj pruzi da ga pregazi voz
 

Dve decenije nakon brutalnog zločina, advokat osuđenog Venejblesa priča kroz kakav košmar je prošao braneći decu-ubice.

"Venejbls je imao anđeoski izraz lica. Kada sam ga video, prvo sam pomislio da je greška, da je nemoguće da je on tako nešto uradio", priča advokat.

"Mozak" zločina

Dečaci su u početku negirali krivicu. Međutim, nakon mnogobrojnih pitanja, priznali su da su u tržnom centru, koristeći na momenat neopreznost majke, oteli dečaka i kasnije ga ubili. Kamere u tržnom centru zabeležile su momenat kada dečaci odvode malog Džejmsa.

"Venejbls je rekao da je tog dana pošao da uradi zadatak za školu, kada je sreo Tompsona. “Pusti školu, idemo u krađu”, rekao mu je Tompson", ispričao je advokat detalje sa ispitivanja.

Mladići su osuđeni na izdržavanje kazne u kazneno-popravnom domu za maloletna lica. Peticiju Džejmsove porodice da dečaci doživotno ostanu zatvoreni potpisalo je skoro 300.000 ljudi. Međutim, Venejbls i Thompson pušteni su 2001. na slobodu sa novim identitetom.

2024 © - Vesti online