Utorak 12.02.2013.
06:41
Srna

Položaj Srpske u Sarajevu nikad bolji

Mladen Bosić: Niko ne može da kaže da će neka stranka iz Federacije BiH bolje braniti interese Republike Srpske od bilo koje stranke iz Srpske
 

"Treba sačuvati politiku jedinstvenog nastupa u Sarajevu. To ne zavisi samo od SDS-a. To zavisi i od ostalih stranaka. I posle sledećih izbora pitanje položaja Republike Srpske u Sarajevu mora biti rešeno isto ovako", naglasio je Bosić.


On je za Radioteleviziju Republike Srpske istakao da se po svaku cenu mora izbeći situacija iz ranijih vremena, kada su stranke u Sarajevu bile podeljene i kada se različito glasalo o veoma važnim pitanjima za interese Srpske.


"Ova postavka, bez obzira na unutrašnje stranačke odnose, bez obzira na lične i stranačke interese, trebalo bi da bude iznad toga. Niko ne može da kaže da će neka stranka iz Federacije BiH bolje braniti interese Republike Srpske od bilo koje stranke iz Srpske", istakao je Bosić.


On je rekao da je u BiH epicentar krize Federacija BiH, a da Republika Srpska neće biti ugrožena nikada ako se postigne dovoljan konsenzus unutar Srpske o neophodnosti njenog opstanka.


Bosić je ocenio da su nebulozne priče o Sarajevu kao distriktu.


"Ko bi od Srba u opštinama u istočnom delu pristao da budu manjina u okviru nekog distrikta Sarajevo, gde su Bošnjaci apsolutna većina, a tamo su date ogromne žrtve za opstanak srpskog naroda", upitao je Bosić.


Kada je reč o ulasku BiH u NATO, Bosić smatra da je to pitanje koje će imati dalekosežne posledice za budućnost Republike Srpske.


Bosić je rekao da je stav SDS-a da vojna granica na reci Drini, NATO granica na reci Drini, nije dobra za Republiku Srpsku i srpski narod, naglasivši da Srbi i Republika Srpska imaju pravo da se na referendumu izjasne o pridruživanju bilo kom vojnom savezu

2024 © - Vesti online