Ponedeljak 11.02.2013.
19:52
Vestionline

Zvezda osvojila Kup Radivoja Koraća

Tužan rasplet finala Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su "Žućkovu levicu" u ambijentu kakav niko nije želeo, pred praznim tribinama kragujevačkog "Jezera".

Crveno-beli su su u nastavku juče prekinutog meča zbog navijačkih incidenata, savladali Partizan rezultatom 78:69 zahvaljujući fenomenalnoj seriji od 17:0 krajem treće i početkom poslednje četvrtine.

Partizan je imao vođstvo 49:46, a onda je u poslednjoj sekundi treće četvrtine Demarkus Nelson postigao koš uz faul, što je tokom četvrte deonice ponovio još dva puta i postao glavni akter nastavljenog finala.

Košarkaši Partizana su u skoro deset minuta uspeli samo jednom da pogode iz igre za dva poena, a uz pet promašenih trojki nisu imali nikakve šanse da ostanu u igri. Tek u finišu meča crno-beli su uspeli da smanje razliku koja je iznosila i 15 poena viška u korist Crvene zvezde (52:67).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Igor Rakočević sa 20 poena, koliko je imao i Majkl Skot, dok je damarkus Nelson dodao 17. U ekipi Partizana Vladimir Lučić postigao 17, a Leo Vesterman 14 poena.

Košarkaši Zvezde su tako podigli trofej posle sedam godina, jer su 2006. osvojili nacionalni Kup, pa se "Žućkova levica" iz Humske preselila u vitrine "večitog rivala".

2024 © - Vesti online