Ponedeljak 11.02.2013.
20:31
rts rs

Vestervele otkazao posetu Srbiji

 Vestervele je, prema najavama iz Beograda, sutra uveče trebalo da poseti Srbiju
 

Šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele sutra neće posetiti Beograd pošto je, zbog smrti oca, otkazao sve sastanke zakazane za period do 17. februara.
 

Nakon vesti da je umro otac šefa nemačke diplomatije, Ministarstvo inostranih poslova u Berlinu saopštilo je da je Vestervele otkazao sve zvanično zakazane termine od danas do 17. februara.

Vestervele je, prema najavama iz Beograda, sutra uveče trebalo da poseti Srbiju, gde je sa najvišim srpskim zvaničnicima trebalo da razgovara o temama u vezi sa evropskim integracijama Srbije, Kosovom i bilateralnim odnosima.

U okviru turneje po regionu, a nedelju dana uoči posete prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića Berlinu, Vestervele je trebalo da poseti Beograd.

Vučić će u Nemačkoj predvoditi delegaciju u kojoj su potpredsednica Vlade Srbije zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić i predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije Milica Delević.

Cilj je da se nemački parlamentarci i zvaničnici ubede da daju zeleno svetlo za početak pristupnih pregovora Srbije sa EU.

Vestervele je vest o smrti svoga oca primio u vreme posete Indoneziji, koju će danas, nešto ranije nego što je planirano, i okončati.

2024 © - Vesti online