Ponedeljak 11.02.2013.
20:15
Beta

Štrajk glađu saobraćajnih policajaca u Čačku

Foto - ilustracija: Štrajk glađu zbog smene načelnika Saobraćajne policije u Čačku
 

Vidojević je rekao da je Krdžiću danas uručeno rešenje o suspenziji, datirano 8. februara, i da je potom sedam saobraćajnih policajca odbilo da izađe na teren, već su počeli štrajk glađu. On je dodao da je načelnik Uprave saobraćajne policije MUP Srbije
Dragiša Simić održao sastanak u Čačku i saobraćajni policajci su zahtevali da se povuče odluka o suspenziji njihovih kolega i načelnika Krdžića, što nije učinjeno.

Rukovodstvo policije u Čačku je nedostupno za komentar, a portparol Biljana Nastić rekla je agenciji Beta da će danas izdati saopštenje.

Saobraćajni policajci su početkom februara stupili u "tihi štraajk", tako što su odbijali da vrše kontrole vozila, zbog suspenzije četvorice kolega.

Čačanska policija saopštila je 7. februara da je januara Višem tužilaštvu u Čačku podnela krivičnu prijavu protiv četiri saobraćajna policajca zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, falsifikovali službene isprave i primali mito. Udaljeni su
s posla do okončanja disciplinskog postupka.

Policija je takođe saopštila da je Sektor unutrašnje kontrole podneo krivičnu prijavu protiv načelnika saobraćajne policije Dragoslava Krdžića zbog sumnje da je izvršio krivično delo neprijavljivanje krivičnog dela učinioca.

2024 © - Vesti online