Ponedeljak 11.02.2013.
18:36
Beta

Novi šef Euleksa sa Tačijem i Jahjagom

Foto - arhiva: Bernd Borhard razgovoarao sa  Atifetom Jahjagom i Hašimom Tačijem u sedištu Euleksa u Prištini
 

"Pored promovisanja vladavine prava, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, pružanja pomoći da se ispune standardi za viznu liberalizaciju i Ugovora o stabilizaciji i pridruživanju, mi smo takođe tu da pomognemo u realizaciji važnog dijaloga Beograda i Prištine", navodi se u saopštenju Euleksa.

Novi šef misije EU na Kosovu je kazao da će Euleks nastaviti da pruža podršku Kosovu u jačanju vladavine prava i izgradnji evropske perspektive. "Želimo da pomognemo da Kosovo ispuni sve standarde neopohodne za viznu liberalizaciju i da vas podržimo u vladavini zakona kao što je navedeno u studiji izvodljivosti", rekao je Borhart.

Kosovski premijer Tači i Borhart ocenili su da je saradnja kosovskih institucija i misije Euleksa u oblasti vladavine zakona jako dobra. "Naravno, diskutovali smo i o procesu dijaloga između država Kosovo i Srbije, i o procesu implementacije postignutih sporazuma. Ja verujem da će i Euleks imatu svoju ulogu u procesu reda i zakona, u procesu pravosuđa. Radićemo zajedno da bismo imali zajedničke uspehe",
kazao je Tači, navodi se u saopštenju Euleksa.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je, kako je navedeno na sajtu prededništva, ukazala na važnost saradnje Euleksa i institucija Kosova koje se bave vladavinom prava. Jahjaga je upoznala Borharta sa napretkom u svim oblastima, kao i da
je Kosovo u obavezi da vladavinu prava uspostavi na celoj svojoj teritoriji.

"Kosovske institucije i društvo pokazuju posvećenost u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala što zahteva i blisku saradnju sa Euleksom", kazala je Jahjaga.

2024 © - Vesti online