Ponedeljak 11.02.2013.
12:50
B92

Ružić: DSS mesečno od Šarića dobijala 220.000 €

Branko Ružić prebacio vruć krompir u DSS
 

Funkcioner SPS-a je gostujući u "Utisku nedelje" na TV B92 istakao i da premijer Srbije Ivica Dačić ima kredibilitet, i dodao da je Ivica Tončev samo "periferni fenomen".

"Dačić ima kredibilitet, pozicija mu se promenila, ali je sada mnogo jača. Ivica Tončev je samo 'periferni fenomen'", rekao je Branko Ružić. On je ponovio da je ono što se dešavalo prethodnih dana bio udar na Vladu, na državu.

Ružić je istakao da, kad je reč o Dačićevim susretima sa Šarićevim saradnikom Rodoljubom Radulovićem, svoj posao nisu valjano radile nadležne bezbednosne strukture.

"Kontraobaveštajno pokrivanje tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova nije bilo prisutno i BIA nije uradila svoj posao. Ne treba ministar da bude Šerlok Holms i da pred svaki ručak istražuje ko je dotična osoba, to mora da radi služba", rekao je Ružić, i izrazio uverenje da nijedan političar koji nešto znači u Srbiji ne može da pod zakletvom kaže da u nekoj prilici nije bio u društvu nekoga ko je docnije vezan za neko krivično delo.

U emisiji je pokrenuto i pitanje Dačićevog savetnika za bezbednost Ivice Tončeva, o čijoj poslovnoj biografiji pojedini mediji naširoko pišu proteklih dana, a Ružić je kazao da iz onoga što je objavljeno nije zaključio da je on odgovoran za bilo kakvo krivično delo.

"Mogu da prihvatim da nivo bezbednosne kulture premijera Dačića možda nije na nivou na kojem bi trebalo da bude, ali izbor saradnika je njegova stvar", rekao je Ružić.

Uostalom, na Tončeva je, prema njegovim rečima, ukoliko je na bilo koji način kontroverzan, premijeru trebalo da ukaže BIA.

2024 © - Vesti online