Nedelja 10.02.2013.
21:28
Vestionline, Beta

Vraneš žali, i hvali Bojanu Jovanovski

Nema zamerke za Bojanu Jovanovski

"Izuzetno mi je žao što su sav naš trud, angažovanje i žrtve koje su igračice podnele nisu dali očekivani rezultat. Hvala devojkama na divnoj nedelji i veoma profesionalnom odnosu", rekao je Vraneš novinarima posle poraza od 3:1 u niškom Čairu.

Bojana Jovanovski je danas posle više od tri sata izgubila od Jane Čelepove, a onda je debitantkinja Vesna Dolonc poražena od iskusne Danijele Hantuhove. Srbiji sada predstoji borba za opstanak u Svetskoj grupi.

"Ostaje nam da sačekamo žreb i da pokušamo da... ove godine podignemo na još viši nivo ovu atmosferu koju gradimo godinama i da ostanemo u Svetskoj grupi", rekao je Vraneš.

Bojana Jovanovski je protiv Čelepove dobila prvi set i vodila 4:2 u drugom, ali je Slovakinja preokrenula. Vraneš je kazao da ne može ništa da se zameri srpskoj reprezentativki, pošto je igrala povređena.

"Ne znam da li iko može bilo šta da prebaci Bojani. Ona 'vuče' svoje povrede još od Australije. Trudila se da ih sanira, ali nije uspela u potpunosti i igrala je povređena. Znali smo to, a ona je iskazala pozžrtvovanost, iako je rizikovala da se povreda pogorša", rekao je Vraneš.

Selektor je rekao da oseća zahvalnost prema Jovanovskoj.

"Ona je zbog Fed kupa otkazala turnire u Dohi i Dubaiju, dugujemo joj sve čestitke i zahvalnost. Želim joj da se oporavi što pre, i da nastavi putem kojim je krenula ove godine", rekao je Vraneš.

2024 © - Vesti online