Nedelja 10.02.2013.
17:49
Beta

Vučić: Verujem da Dačić nije kriv

Vučić: Očekujem da uskoro uhapsimo Šarića
 

"Verujem da on (Ivica Dačić) nije počinio krivičo delo, ali to će morati da kažu nadležne državne institucije, a ako one kažu drugačije", rekao je Vučić Prvoj televiziji.

Vučić, koordinator svih službi bezbednosti, rekao je da je uveren da će u prvoj polovini ove godine biti uhapšen Darko Šarić, optužen za šverc više tona kokaina iz južne Amerike.

"Ne mogu stopostotno da obećam, ali sam uveren da ćemo u prvoj polovini ove godine obaviti taj posao. Njegovo kretanje je uže i ograničenije nego ranije", rekao je on.

Vučić je rekao i da iz bezbednosnih službi nije u javnost izašla informacija o sastanku Dačića sa članom narko kartela Rodoljubom Radulovićem.

"Sve nadležne službe će dostaviti kompletnu dokumentaciju koju imaju, a ako se pokaže da je neko počinio krivično delo on će odgovarati po zakonima ove zemlje", rekao je Vučić i ponovio da u borbi protiv kriminala i korupcije neće biti zaštićenih ma kako se zvali i koju funkciju obavljali.

Upitan da li se konsultovao prilikom donošenja odluke da ne bude prevremenih izbora, Vučić je rekao da je sam doneo odluku na osnovu interesa građana Srbije, ali da je razgovarao sa ambasadorima zapadnih zemalja i da su oni bili protiv izbora.

"Tačno je da bi većina zapadnih želela da ova vlada nastavi rad zbog pregovora o Kosovu i pristupanja Evropskoj uniji", rekao je potpredsednik vlade i dodao da je jedan od ambasadora rekao da je to unutrašnje pitanje Srbije i da nije siguran šta je najbolje za zemlju.

2024 © - Vesti online