Nedelja 10.02.2013.
15:09
J. L. Petković - Vesti

Prognani svoju Platformu za KiM nose Irineju i Nikoliću

Milenko Jovanović u razgovoru sa Tomislavom Nikolićem
 

Milenko Jovanović, jedan o čelnika raseljeničkog Saveza kazao je da se izrada Platforme privodi kraju, te da će nakon konačnog usaglašavanja njenog sadržaja najpre biti uručena Njegovoj Svetosti patrijarhu SPC gospodinu Irineju i predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, a onda i premijeru, poslaničkim klubovima, Srpskoj akademiji nauka i drugim relevantnim institucijama u Srbiji .


Jovanović je podsetio da je Savez udruženja raseljenih dao nevosmislenu podršku Platformi predsednika Nikolića, kao i Rezoluciji za KiM koju je usvojila Skupština Srbija, te da je cilj Platforme prognanih da pomogne državi u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta i zaštiti srpskog naroda u pokrajini.


-U centralnoj Srbiji i Crnoj Gori živi preko 260.000 prognanih sa Kosmeta i smatramo da se naš glas mora čuti a naš stav uvažiti.Isto kao što se mora uvažiti i stav preostalih oko 100 hiljada Srba koji žive na Kosmetu – kazao je Jovanović.

On je naglasio da će svoje stavove u vezi sa problelmom Kosova i Metohije raseljenički Savez precizirati upravo kroz Platformu prognanih sa KiM, a oni će, kaže, biti u duhu Ustava Srbije i Rezolucije SB UN 1244. Zahtev raseljenih biće da se državni vrh tih stavova pridržava u dijalogu sa predstavncima privremenih institucija u Prištini i međunarodnim faktorima – podvukao je Jovanović, uz napomenu da se u vezi sa sadržajem Platofrme konsultuju predstavnici svih raseljeničkih asocijacija u Srbiji i u Crnoj Gori.

2024 © - Vesti online