Nedelja 10.02.2013.
08:18
Blic, Novi magazin

Đilas: Vlada samo hapsi i krpi rupe

Vlada nema ekonomski program za izlazak iz krize: Dragan Đilas
 

Đilas je rekao da je plan ekonomskih mera plod njegovih razgovora sa privrednicima i ekonomistima, njegovih iskustava iz privrede, kao i vođenja budžeta Beograda.

Komentarišući kritike na njegov predlog o uvođenju fiksnog kursa, Đilas je rekao da bi pre uvođenja te mere prvo trebalo da se smanje fiskalni i spoljnotrgovinski deficit, da se ukine dispratitet cena u energetskom sektoru...

Pročitajte još:

* Đilas: Dačić treba da se povuče

"Fiksi kurs odgovara građanima i izvoznicima, ali je loš za uvoznike, banke i državu. Zato to njima ne odgovara. Ali će građani tačno znati kolika im je plata, ljudi će moći da se zadužuju u dinarima, a ne da strepe od povećanja rate za kredite. Smanjiće se inflacija", rekao je Đilas za Blic.

On je naveo i da bi takav kurs bio podrša izvoznoj privredi. Prema njegovim rečima, Vlada nema dugoručno strategiju razvoja zemlje i da ne može više da se dozvoli investitorima da zaposlenima daju plate od 20.000 dinara.

Lider DS-a je, takođe, rekao da je protiv prodaje državnog poljoprivrednog zemljišta strancima, kao i da moraju da se smanje doprinosi na plate na 50 odsto.

"Tako bi se povećale plate, samnjio broj nezaposlenih radnika. Nema razvoja Srbije bez drastičnog povećanja proizvodnje, novih investicija. Ovo što danas radi ova vlada je samo krpljenje rupa", rekao je Đilas.

2024 © - Vesti online