Subota 09.02.2013.
18:54
Vestionline

FK: Cibulkova predala, Srbija izjednačila

Dobro se držala i dobila pobedu - Vesna Dolonc

U trenutku predaje Cibulkova je servirala za pobedu, pošto je vodila sa 6:4, 5:4.

Dolonc, 92. teniserka sveta, dobro je počela prvi set i povela sa 3:1, ali je Slovakinja nakon toga pojačala, osvojila četiri gema uzastopno i povela sa 5:3.

Srpska teniserka je odmah vratila brejk, ali u narednom gemu nije uspela da sačuva svoj servis i 15. teniserka sveta Cibulkova je povela u meču.

Povreda pred meč lopte - Dominika Cibulkova

Dolonc je na početku drugog seta dobro igrala, povela je sa 2:0, ali je njena protivnica uspela da izjednači i ubrzo povede sa 5:3. Kada se činilo da će Slovakinja posle svog servisa zabeležiti pobedu, ali ona se povredila i namerno servirala loptice u aut, kako bi dobila lekarsku pomoć.

U narednom, devetom gemu Cibulkova se vratila na teren, odigrala još jedan poen, a onda pala, uz vrisak, predavši meč zbog povrede. Suze na licu slovačke teniserke dovoljno su oslikavale njenu sportsku tragediju, a bez velikog slavlja u taboru naše reprezentacije konstatovana je pobeda koja je ostavila Srbiju u igri.

Prvi poen za Slovačku ranije danas osvojila je Danijela Hantuhova, pobedom protiv Bojane Jovanovski od 2:0, po setovima 7:5 i 6:2.

Nedeljni program otvoriće Jovanovski i Cibulkova, ako bude mogla da igra, naravno, nastaviće ga Dolonc i Hantuhova, da bi se dan zatvorio okršajem u dublu Dolonc - Krunić protiv Cepelove i Ribarikove.

2024 © - Vesti online