Subota 13.02.2010.
11:52
Tanjug

Prve ocene MMF-a za Vladu Srbije - pozitivne

Misija MMF-a je ocenila, na samom početku razgovora sa premijerom Mirkom Cvetkovićem i članovima njegovog kabineta, da se svi elementi kreditnog aranžmana sa Fondom u potpunosti sprovode i odala je puno priznanje na predloženim merama vlade za reformu penzionog sistema.

Predstavnici MMF-a su posle razgovora sa potpredsednikom Vlade Srbije Jovanom Krkobabićem odali posebna priznanja za uspešno objedinjavanje do sada postojeća četiri fonda u jedinstven penzioni sistem.

Razumevanje i pohvale: Predstavnici MMF-a sa Rasimom Ljajićem

Predložene izmene u saglanosnosti su sa evropskim standardima i obezbeđuju dugoročno održiv penzioni sistem koji neće ugrožavati ekonomsku stabilnost zemlje, ocenjeno je posle sastanka predstavnika MMF-a i potpredsednika vlade Krkobabića.

Predstavnici MMF-a i Vlade Srbije postigli su visok stepen saglasnosti o većini odredaba novog zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju i ostalo je da se u nastavku pregovora usaglasi još nekoliko detalja, izjavio je juče šef Misije MMF-a Albert Jeger u razgovoru sa ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem.

2024 © - Vesti online