Subota 09.02.2013.
03:29
Beta, Večernje novosti

"Vlada nije nokautirana"

Vlada nije uzdrmana: Slavica Đukić Dejanović, potpredsednica SPS-a
 

"Vlada nije nokautirana. Institucije sistema funkcionišu. Postigli smo dobre rezultate na evropskom putu, u privlačenju investicija i u borbi protiv kriminala i korupcije. Nema sumnje da oni kojima se to ne sviđa baš i žele da napadaju Ivicu Dačića kao personifikaciju Vlade, upravo da bi minimizirali njen učinak", rekla je Đukić
Dejanović u intervjuu za beogradske Večernje novosti.

"Beograđani zaslužuju najsposobniju vlast"

Govoreći o eventualnom uskraćivanju podrške SPS-a Demokratskoj stranci u Beogradu, Đukić Dejanović je rekla da o tome još nije bilo reči ni u partiji ni u vladajućoj koaliciji.

"To je pitanje za neke druge koji bi trebalo da odluče šta će i kako će. Beograđani zaslužuju najsposobniju vlast. Mnogo toga se dešava i svaki novi talas događaja daje novi veo za nova venčanja", rekla je ona.

Ministarka zdravlja se zauzela da se ispita svaki detalj Dačićeve komunikacije sa bilo kime i da se sve sankcioniše, ukoliko ima elemenata krivičnog dela.

"Institucije države daće odgovor i na to pitanje, a građani će na kraju da procenjuju ima li ko politički kredibilitet ili ne", rekla je ona i dodala da nije imala informacije o tim sastancima.

Đukić-Dejanović je rekla da ne veruje da iza tih napada u medijima stoji neko od partnera iz vladajuće koalicije. "Koliko vidim, partneri su isključivo posvećeni radu. Ministri praktično rade od jutra do mraka. Sumnjam da bi neko lično ulagao toliku energiju u uspeh Vlade, a da je ruši iznutra. To bi bilo nelogično", ocenila je visoka funkcionerka SPS-a.

Ona je rekla da odnosi SPS-a i Srpske napredne stranke nisu narušeni nakon te afere i da je komunikacija na sednicama Vlade vrlo korektna.

2024 © - Vesti online