Petak 08.02.2013.
15:13
Beta

Selektor Kovačević objavio spisak futsalera

Selektor futsal reprezentacije Srbije - Aca Kovačević

Srbija će krajem februara odigrati po dva meča sa obe ekipe, a u tim duelima neće biti prvog golmana Miodraga Aksentijevića koji se oporavlja od povrede prsta.

Utakmice sa Češkom igraće se 18. februara u Brnu, a dan kasnije u Ostravi, dok će se sa Slovačkom susresti 21. i 22. u Puhovu i Bratislavi.

Na spisku su golmani: Aleksa Antonić (Marbo) i Nikola Josimović (Kolubara); igrači: Mladen Kocić, Slobodan Janjić, Slobodan Rajčević, Vidan Bojović, Stefan Rakić, Vladan Vesić (svi Ekonomac), Vladimir Milosavac, Marko Pršić, Aleksandar Živanović, Nikola Matijević (svi Marbo), Vladimir Lazić (Bečej) i Jovan Cvetanović (Smederevo).

Selektor Kovačević je rekao da njegovu reprezentaciju očekuju izuzetno korisne i kvalitetne provere pred predstojeći kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo.

"Gostovaćemo dobrim ekipama, a retko nam se pruža prilika da odigramo četiri utakmice u nizu. Česi su izvršili smenu generacija, a Slovaci imaju veliku želju da se probiju u evropski vrh. Mi tamo već jesmo, ali rejting moramo da dokazujemo iz takmičenja u takmičenje", rekao je Kovačević, a preneo sajt Saveza.

Kovačević je kazao da reprezentacija Srbije nastavlja sa podmladjivanjem, pošto u timu nema nekoliko starijih igrača, koji su igrali na nedavnom Svetskom prvenstvu na Tajlandu, poput Bojana Pavićevića, Borisa Čizmara i Dragana Djordjevića.

"Nastavljamo trend podmlađivanja i postepeno uvodimo mlade momke. Cvetanović je mlad i talentovan. Slično je i sa Vesićem i Matijevićem, koji igraju dobro u klubu i veoma su perspektivni. Golman Josimović je bio naš član na EP u Hrvatskoj, radi se o pouzdanom čuvaru mreže. On i Antonić će sigurno uspešno odraditi posao i nadoknaditi izostanak Aksentijevića", zaključio je Kovačević.

Posle utakmica u Češkoj i Slovačkoj, Srbija će imati još dve provere u Sloveniji 17. i 18. marta.

Srbija će od 26. do 30. marta u Zrenjaninu biti domaćin Grupe pet kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a rivali su Portugal, Poljska i Grčka. Prvoplasirana ekipa direktno će izboriti plasman, dok će drugi igrati baraž u septembru ove godine.

Evropsko prvenstvo održaće se u februaru 2014. godine u Belgiji.

2024 © - Vesti online