Sreda 28.10.2009.
14:20
Tanjug

Odbornici opštine Zvečan: Bojkot izbora

Načelnik kosovsko-mitrovačkog Okruga Radenko Nedeljković izjavio je da Srbi nikako ne bi trebalo da izađu na kosovske izbore jer predstavljaju obmanu za srpsku zajednicu koja živi na prostoru Kosova i Metohije.

"Kosovski izbori predstavljaju vrstu pritiska da se sever Kosmeta integriše u nezavisnu državu Kosovo. Pozivanje na izlazak na kosovske izbore predstavlja vrhunski cinizam nakon isključenja električne energije", istakao je Nedeljković.

On je ponovio da će građani severnog Kosova kao i građani južno od Ibra prepoznati da je u pitanju obmana i da ovim izborima ništa neće dobiti.

Predsednik SO Zvečan Dobrosav Dobrić pozvao je sve političke subjekte iz redova srpske zajednice da u najkraćem roku povuku ili proglase nevažećim svoje liste i pojedinačne kandidature za učešće na kosovskim izborima.

"Pozivaju se svi pripadnici srpske i drugih nealbanskih zajednica iz svih opština na Kosovu i Metohiji da bojkotuju predstojeće kosovske izbore. Opštim bojkotom izbora, Srbi sa Kosova pokazaće doslednost i rešenost za zaštitu interesa srskog naroda i države Srbije", podvukao je Dobrić.

2024 © - Vesti online