Petak 08.02.2013.
12:45
Beta

Novi Rambo u Los Anđelesu: Bivši policajac objavio rat kolegama, juri ga ceo grad

Ovo je novi Rambo: Hiljade policajaca u Los Anđelesu traže bivšeg kolegu Kristofera Dornera koji je objavio rat jer su mu "učinili nepravdu"
 

Vlasti Kalifornije su izdale upozorenje svim pripadnicima policije da se čuvaju i dale zaštitu svima koji su na spisku koji je, kako se veruje, sastavio otpušteni gnevni policajac, a bivši vojnik, Kristofer Dorner. Među onima koji su mu se posebno zamerili je - cela policija Los Anđelesa.

"Nametnuću nekonvencionalni, asimetričan rat svim pripadnicima policije Los Anđelesa, bili na dužnosti ili ne", poručio je u pismu. Potraga za Dornerom, otpuštenim još 2008. zbog davanja lažnih izjava, počela je pošto je povezan sa jednim ubistvom krajem prošle nedelje.

Žrtve su jedan mladić i ćerka bivšeg policijskog kapetana koji ga je zastupao tokom disciplinskog procesa. Dorner je posle višegodišnjeg suđenja izgubio radni spor.

Vlasti veruju da je Dorner ranije prošle nedelje otvorio vatru i na policiju u gradovima istočno od Los Anđelesa, ubivši jednog i ranivši drugog policajca. Policija je saopštila da je 33-godišnji Dorner sam sebe povezao s tim ubistvima opširnim tekstom na Fejsbuku.

Napisao je da je znao da će ga policija i medije ocrneti zbog ubistava koja su "nažalost nužno zlo u kojem ne uživam, ali ga moram preduzeti i završiti, da bi u policiji Los Anđelesa došlo do suštinske promene i da bih povratio svoj ugled".


Policija Losa Anđelesa zna da Dorner ima više vrsta oružja, uključujući automatske puške. Skoro 10.000 pripadnika policije Los Anđelesa je pod uzbunom, a potencijalne mete imaju posebnu zaštitu. Dok se potraga nastavlja, policajci sa patrolne dužnosti na motociklima su povučeni jer se strahuje da su za Dornera lake mete.

2024 © - Vesti online