Petak 08.02.2013.
10:26
Večernje novosti

Šarić se krije u Cirihu?

Da li se "steže obruč" oko najtraženijeg srpskog begunca: Darko Šarić
 

Izvesna saznanja govore da se vratio tamo gde ga je zatekao i početak "Balkanskog ratnika" - u Cirih. Rekonstrukcija kretanja pljevaljskog narko-bosa pokazuje da se on krajem decembra prošle godine prebacio u Evropu. Put Darka Šarića, uz srpsku policiju i službe, prati i američka Agencija za borbu protiv narkotika, DEA, kao i najmoćnije svetske obaveštajne agencije.

Pročitajte još:

* "Šarić se (ne) krije u Crnoj Gori"

* Šarić finansirao i partije

Prema nekim informacijama, Šarić je morao da napusti Južnu Afriku jer je tamo za njega postalo "vruće". Navodno, Veselin Vesko Laganin, Somborac koji živi u Južnoafričkoj Republici i glavni je snabdevač Australije kokainom, odbegli Rodoljub Radulović i treći, javnosti nepoznat šef mafije, morali su da se odreknu Šarića kako i sami ne bi došli u situaciju da budu proterani iz JAR ili uhapšeni.

"Darko Šarić je jednom priveden, pa je pušten, uz objašnjenje da to nije on. To je, međutim, bila igranka lokalne policije i mafije, kao upozorenje da nije bezbedan i da se skloni. Čak su se oglasili i predstavnici policije sa podacima da se sumnja da je čovek koji je lociran Šarić, a onda je sve demantovano", objašnjava izvor Večernjih novosti.

Procenjuje se da je Šarić na putu do Švajcarske koristio lažni slovački pasoš, jer više nije mogao da koristi falsifikovanu putnu ispravu Južnoafričke Republike, sa imenom Bur Jan van Husel.

2024 © - Vesti online