Četvrtak 07.02.2013.
18:10
Beta

Ugljanin: Ne mešamo se u rad islamske zajednice

Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin
 

"Mi ne želimo da se mešamo u unutrašnje stvari islamske zajednice i pozivamo verske lidere da sami reše međusobne nesuglasice i podele", kazao je Ugljanin za agenciju Beta.

Zamenik reisu-l-uleme Islamske zajednice Srbije i srbijanski muftija Muhamed Jusufspahić je rekao da je Ugljanin sebi dao za pravo da se meša u unutrašnje stvari i kreira ustrojstvo jedne institucije, koja je, prema njegovim rečima, duhovni centar muslimana Srbije i ove godine obeležava 145. godišnjicu.

Ugljanina je zbog navodnog mešanja u poslove islamske zajednice kritikovao i muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić.

U nedelju je održana sednica Predsedništva SDA Sandžaka, na kojoj se Ugljanin, lider stranke, zauzeo da se razmotri inicijativa o ujedinjenju dve suprotstavljene islamske zajednice koju, prema njegovim rečima, zagovaraju mladi imami sa obe strane.

U Srbiji deluju dve suprotstavljene islamske zajednice - Islamska zajednica Srbije i Islamska zajednica u Srbiji koja priznaje vrhovni autoritet reisl u BiH.

2024 © - Vesti online