Četvrtak 07.02.2013.
13:42
telegraf.rs

Pokolj i klanica na ulicama Sirije (18+)

Ljudi nastradali od Asadovih bombi
 

Sirijska vojska nastavila je da bombarduje pobunjeničke položaje oko Damaska, gde je u 24 sata ubijeno 55 ljudi, među kojima je 19 civila, tvrde opozicioni aktivisti.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, navodi da su civili, među kojima su tri žene, poginuli kada su projektili pogodili izbeglički kamp Jarmuk, koji naseljavaju Palestinci.

Aktivisti, čiji navodi ne mogu nezavisno da se provere, jer je novinarima zabranjen pristup, juče su izvestili da su snage predsednika Bašara al-Asada započele žestoku ofanzivu protiv pobunjenika na jugu i istoku Damaska.

Prema njihovim podacima, ubijeno je najmanje 19 civila, 28 pobunjenika i osam vojnika, a vojska je danas dobila pojačanje u Daraji, strateškoj lokaciji blizu vojnog aerodroma, javila je agencija Frans pres.

Opservatorija koja izveštava o sukobima i žrtvama od početka krize u Siriji u martu prošle godine saopštila je i da je u nasilju širom zemlje juče ubijena 141 osoba.


UPOZORENJE: Priloženi video-snimak gledate na sopstvenu odgovornost. Ne preporučujemo osetljivim i osobama sa slabim srcem.

2024 © - Vesti online