Sreda 06.02.2013.
18:58
Vestionline, Beta

Fudbaleri Srbije trijumfovali na Kipru

Preokret "Orlova" na Kipru golovima Dušana Tadića

Golove za Srbiju postigli su Dušan Tadić u 33. i 48. minutu i Dušan Basta u 70. dok je strelac za domaćina bio Makridis u 19. minutu.

Kiprani su poveli kada je Konstantinos Haralambides posle centaršuta Demetrisa Hristofija, spustio loptu Makridesu, a ovaj neometan na 11 metara i lako savladao golmana Vladimira Stojkovića.

"Orlovi" su izjednačili pošto je debitant Nikola Đurđić oduzeo loptu protivniku na njihovoj polovini, a Filip Đuričić odlično dodao do Tadića, koji je iz prve sa 10-ak metara kroz noge savladao golmana domaćina.

Tadić je preokrenuo rezultat već posle tri minuta u drugom poluvremenu, pošto je iskoristio lošu reakciju dvojice protivničkih fudbalera.

Konačnih 3:1, Basta je postavio pošto je sa pet metara "ćušnuo" loptu u gol posle dobrog pasa Antonija Rukavine sa desne strane po zemlji.

Utakmica sa Kiprom bila je poslednja provera selektora Srbije Siniše Mihajlovića pred utakmicu protiv Hrvatske u Zagrebu 22. marta u petom kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Mlada reprezentacija Srbije igrala bez golova sa Izraelom

 

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je danas u prijateljskoj utakmicu u Netanji nerešeno bez golova sa Izraelom.

 

Izrael je na tom mecču nastupio sa igračima rođenim posle 1. januara 1990. godine, dok je srpski tim na teren izašao sa dve godine mlađom generacijom.

 

Domaćin će u julu u svojoj zemlji igrati Evropsko prvenstvo za fudbalere do 21 godine, dok će "orlići" u septembru početi kvalifikacije za kontinentalni šampionat.

2024 © - Vesti online