Sreda 06.02.2013.
18:17
Vestionline, Beta

Vraneš: Desetkovani smo povredama

Bojana Jovanovski i Dejan Vraneš

Srbija će igrati sa Slovačkom 9. i 10 . februara u Nišu, mečeve prvog kola Svetske grupe.

"Imamo problema sa povredama. Jelena Janković još od Otvorenog prvenstva Australije ima problema sa trbušnim mišićem. U ponedeljak je njen lekarski tim doneo odluku da ne sme da uzme reket u ruku pre petka ili subote. To je suviše kasno", rekao je Vraneš.

On je dodao da je Ana Ivanović u Beogradu gde pokušava da sanira povredu ramena, koju takođe "vuče još od Australija Opena".

"Očekujemo da nam se Ana sutra priključi. Međutim, tu našim mukama nije kraj, na žalost i Bojana Jovanovski ima povredu leđa", rekao je Vraneš.

Prema njegovim rečima, Slovačka je neugodan protivnik i povrede još dodatno otežavaju situaciju.

"Učinićemo sve da se što bolje pripremimo, odigramo ovaj meč i uz podršku publike, ukoliko je to moguće pobedimo", rekao je Vraneš.

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije naglasio je da je Slovačka došla u najjačem sastavu i ocenio da ima iskusan tim koji u poslednje vreme ne postiže zapažene rezultate.

"Najača strane naše ekipe je timski duh, dobra atmosfera, kao i velika motivacija devojka kada dođu da igraju za reprezentaciju. Čak i kada nisu imale rezultate na turnirima, igrale su dobro u Fed kupu", rekao je Vraneš.

Teniserka Srbija Bojana Jovanovski istakla je da je malo trenirala, jer dva puta dnevno ide na terapiju.

"Biću sve vreme uz tim i daću sve od sebe da se spremim za te mečeve i nadam se da ćemo uspeti da pobedimo", rekla je Jovanovski.

2024 © - Vesti online