Sreda 06.02.2013.
16:54
Beta

Đilas: Nemam veze sa objavljivanjem transkripata

 Ako DS to bude hteo, ja više neću biti predsednik stranke

"Ni Miodrag Rakić, ni ja, niti bilo ko iz DS nema veze sa objavljivanjem ovih transkripata u novinama. I urednik 'Informera' je demantovao da je bilo šta dobio od Rakića", rekao je Đilas u intervjuu za najnoviji broj nedeljnika "Nin".

On je rekao da je Miodrag Rakić veliki profesionalac i da zato "nijedna informacija o slučaju Šarić nije isplivala u javnost četiri godine, niti je ikada korišćena za političke obračune i ucene, ni u vreme kada je Ivica Dačić i pored javnog obećanja da
podržava Tadića napravio vladu sa naprednjacima".

Povodom spekulacija o mogućoj saradnji DS i Srpske napredne stranke, Đilas je rekao da će DS posle izbora praviti koaliciju na osnovu programa, kako bi stvari promenili nabolje.

"Ako imamo mogućnost da napravimo vladu sa onima koji dele ideje depolitizacije, predloženih ekonomskih mera, ozbiljnog ulaganja u obrazovanje, spremnosti da se primene socijaldemokratske ideje pomaganja najugroženijima, onda ćemo da napravimo vlast. Ako nemamo većinu za taj program, nećemo ući ni u jednu vladu", rekao je Đilas.

On je istako da neće biti više kompromisa da bi se DS samo smestila u vladu i da bi se takva koalicija po vertikali spustila do lokala. "Odnosno, ako DS to bude hteo, ja više neću biti predsednik stranke", rekao je Đilas.

Predsednik DS-a je rekao rekao da za sve članove stranke treba da važe ista pravila i da bi Vuk Jeremić trebalo da vrati mandat, "koji inače ne vredi ništa, pošto će izbori biti za nekoliko meseci".

2024 © - Vesti online