Petak 12.02.2010.
17:34
Vestionline, Tanjug

Milanović: Honved mnogo bolje igra kod kuće

"Radi se o sastavu koji se nalazi u samom vrhu mađarskog klupskog vaterpola. Činjenica je da je poslednjih godina opao kvalitet mađarske lige i da je kod njih sve manji broj jakih klubova, ali se mora priznati da su Honved, Vašas i Eger klubovi za repsekt u evropskim takmičenjima", istakao je trener srpskog državnog prvaka.


Milanović je naglasio da će od svojih izabranika na utakmici sa Honvedom zahtevati da nametnu ritam koji njima odgovara i da u odbrani zadrže uobičajeni nivo agresivnosti i čvrstine.

Jedan od najvećih Partizanovih uzdanica u odbrani Nikola Rađen poručio je da će on i saigrači dati maksimum uprkos činjenici da meč protiv Honveda nema rezultatski značaj za "crno-bele", koji su već obezbedili prvo mesto u grupi.

Tri meča za tri dana

 

Nakon susreta sa Honvedom vaterpolisti Partizana ostaće u mađarskoj prestonici pošto ih dan kasnije očekuje duel sa Ujpeštom u okviru Evrointerlige.
Mini turneju "crno-beli" završavaju utakmicom šestog kola nacionalnog šampionata protiv Vojvodine, koja je na programu 16. februara u Banjaluci.

"Imamo veliku želju da odigramo efikasno i, ako nam se ukaže šansa, ostvarimo još jedan trijumf", rekao je Rađen, podsetivši da je Honved u meču prvog kola na svom terenu savladao tim Olimpijakosa.

Stefan Mitrović, koji se vratio u prepoznatljivu formu, istakao je da su vaterpolisti najtrofejnijeg srpskog kluba u dosadašnjem toku sezone izgradili prepoznatljiv stil igre bez obzira da li su domaćini ili gosti.

"Do sada se pokazalo da je ključ svakog našeg uspeha odlična igra u odbrani", zaključio je Mitrović.

Utakmica Honved - Partizan igra se 14. februara u Budimpešti od 17,15 časova, a sudiće Nemac Bok i Španac Moliner.

2024 © - Vesti online