Utorak 05.02.2013.
19:47
Vestionline, Beta

Radnički bez Markovića i Vizera u Kupu

Glavni "šraf" u ekipi Radničkog - Aleksandar Ćapin

Predsednik kluba Ivan Grujin rekao je da Košarkaški savez Srbije (KSS) još nije objasnio koji igrači su stranci i na osnovu čega i istakao da će pravdu potražiti pred relevantnim institucijama u zemlji i inostranstvu.

"Nemamo ključno pojašnjenje koji igrači su stranci i na osnovu čega, ali pravdu ćemo isterivati van košarkaškog terena, pred relevantnim institucijama u zemlji i inostranstvu. Bez obzira na sve što nam je priređeno, mi smo predali licencirani spisak", rekao je Grujin za klupski sajt.

Grujin je kazao da je broj igrača smanjen na osnovu odluke trenera Radničkog Miroslava Nikolića, a od stranaca u ekipi će biti Aleksandar Ćapin, Teriko Vajt, Metju Emening i Miloš Borisov.

"Apelujemo da se spuste tenzije u susret finalnog turnira. Pozivamo sve aktere da daju svoj doprinos kako nacionalni Kup koji sledi bio pravi praznik srpske košarke, a navijače da se odazovu u što većem broju, da fer i korektno navijaju i da svu pažnju usmere na Radnički", kazao je Grujin.

Miroslav Nikolić je rekao da mu je bilo teško da odluči bez koje dvojice od ukupno šestorice će se pojaviti na turniru.

"Teško mi je bilo da odlučim. Rešio sam da igramo bez Markovića i Vizera, obojica su nam potrebni, ali sam prinuđen da kalkulišem. Bekovska pozicija nam je popunjenija, pa zato neće igrati popularni Stivi, a sa druge strane Emening je odneo prednost nad Kajlijem koji je i došao sa nezalečenom povredom", rekao je Nikolić.

On je kazao da će njegova ekipa biti jača za publiku, iako je igrački oslabljena.

"Sastav je takav kakav jeste, igrački smo oslabljeni, ali bićemo jači za publiku, e to neće moći niko da nam oduzme. Bićemo na krilima podrške sa tribina. 'Šesti igrač' nam je preko potreban, znamo da će naše pristalice to prepoznati, pa očekujem u velikom broju ispune halu Jezero", kazao je trener Radničkog.

Nikolić je rekao da očekuje uzbudljiv turnir i da će biti teško plasirati se u finale.

"Biće uzbudljivo. Branilac trofeja je jak, drugi izazivač iz Beograda takođe, ali ne treba potceniti srpske timove koji ne igraju Jadransku ligu. Biće teško da se domognemo finala, gde će se verovatno naći Partizan sa lakšim rasporedom. No, mi smo pokazali kako se igra protiv njih u hali Jezero tokom protekle tri sezone", rekao je Nikolić.

Radnički će u četvrtfinalu igrati protiv Metalca u petak, 8. februara od 18.30 sati.

2021 © - Vesti online