Utorak 05.02.2013.
16:27
Beta

Pantić: Neće nas proterati sa Kosova

Krstimir Pantić

Ovde potpisOn je novinarima u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, gde su bila smeštena deca ranjena u bombaškom napadu u ponedeljak, kazao da se povodom napada još nisu oglasili predstavnici međunarodne zajednice. Predsednik Opštine je ispratio ranjenu decu na bolničko lečenje u Beograd.


Pantić je dodao da Srbi "neće birati cenu koju će platiti", ali da neće dozvoliti ni Albancima, ni Kforu ni Euleksu da "okupiraju sever Pokrajine".


"Ovo im poručujem u svoje ime, u ime građana Kosovske Mitrovice i svih Srba koji žive na Kosovu i Metohiji", rekao je on i pozvao predstavnike međunarodnih misija da počnu da sprovode sporazum po kojem su došli na Kosovo i prestanu da budu logistička podrška teroristima.


Pantić je pozvao međunarodne misije da "stanu na put težnjama Albanaca da proteraju Srbe sa Kosova i Metohije".


Prema njegovim rečima, Srbi na Kosovu nisu bezbedni o čemu govori broj od više od hiljadu ubijenih ljudi od dolaska međunarodnih misija 1999. godine.


"Njih ne zanimaju Srbi i naša prava", rekao je Pantić i poručio Vladi Srbije da "konačno počne da brine o svom narodu na Kosovu i Metohiji i u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN vrati određeni broj vojnika i policajaca u pokrajinu kako bi zaštitili sopstvene građane".

2024 © - Vesti online