Utorak 05.02.2013.
17:53
Nezavisne novine

Film nepoznatog autora optužio Medvedeva za izdaju

Kažu da je film namenjen diskreditaciji Medvedeva kod Putina i u narodu
 

Medvedev je optužen da je odbio da uloži veto na rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN) o Libiji, zbog čega bi, prema rečima naratora trebalo "da mu se sudi".


Čamov, koji je povučen s mesta ambasadora zbog neslaganja sa zvaničnom politikom Kremlja, naveo je da je malo verovatno da će materijalni gubitak Rusije od 20 milijardi dolara zbog podrške uvođenju embarga na prodaju oružja Libiji biti nadoknađen, dok je Ivašov izjavio da bi bivši predsednik i drugi zvaničnici mogli da budu optuženi za veleizdaju.


Objašnjene za pozadinu filma dala je Olga Krištanovskaja, koja tvrdi da je reč o borbi "dve moćne elitne grupe" u okruženju predsednika Rusije Vladimira Putina, a da je cilj jedne od njih diskreditacija Medvedeva kako bi se predupredio njegov eventualni povratak u Kremlj.
 

"Postoje glasovi koji kažu da je Medvedev Putinov balast. Tu su i snage koje žele da ga odbace", navela je Krištanovskaja.


Tvrda linija oko predsednika Putina, u kojoj se navodno ističe potpredsednik vlade Dmitrij Rogozin, veruje da je Rusija oslabljena za vreme Medvedevljevog mandata od 2008. do 2012. godine.


Ruski narodni odbor naveo je da se zalaže za ispitivanje svih činjenica u vezi s optužbama iznetim u filmu, dok je kabinet Medvedeva odbio da komentariše optužbe.

2024 © - Vesti online