Utorak 05.02.2013.
13:52
Beta

SRS: Izdao si Voju, sad ćeš zemlju svoju

Potpredsednik SRS-a Nemanja Šarović rekao je pred oko 150 pristalica da su naprednjaci dovedeni na vlast da bi "završili ono što demokrate nisu smele".

"Tomislav Nikolić radi ono što (Boris) Tadić nije smeo ni da pomisli", rekao je Šarović i dodao da je Nikolić položio zakletvu kada je postao predsednik države da će raditi na očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje. Šarović je rekao da je Nikolić pogazio sve zakletve koje je položio i da se "sada krije od svog naroda".

Funkcioner SRS-a Zoran Krasić kazao je da "ne može neko da se odriče Srbije radi beživotnog puta ka približavanju Evropskoj uniji koja broji svoje poslednje dane".

"Svako ko misli da svoje zapadne sponzore može da prevari za zelenim stolom, grdno se vara. To što se odavno radi, a što će sutra valjda svima biti jasno, ne može drugačije da se opiše nego današnjom parolom:'Izdao si Voju (Šešelja), sad izdaješ zemlju svoju'".

Okupljeni funkcioneri i pristalice SRS pokušale su da dođu do zgrade Predsedništva Srbije, ali ih je policija zaustavila u toj nameri, pa su protestovali kod Skupštine grada.

Nosili su zastave Srbije, SRS, sliku Šešelja i transparente "Nikolić i Dačić = Tadić i Cvetković", "Nećemo u EU", "Stop diktatu SAD i EU". Skup je obezbeđivalo više stotina policajaca.

2024 © - Vesti online