Utorak 05.02.2013.
03:12
Večernje novosti

Mrkonjić: Neće uspeti da nas sruše

Ova Vlada ostaje na okupu: Milutin Mrkonjić, ministar saobraćaja
 

Mogu li Vladu da obore dokazi da se premijer Dačić više puta viđao sa Šarićevim saradnikom Radulovićem?

"Nipošto. Dačić je potpuno jasno celoj Srbiji objasnio slučaj. Ivica je moje političko dete i lično bih mogao da garantujem da nije počinio nikakvo krivično delo i da je potpuno čist. On na najbolji mogući način vodi Vladu i zato je nekim krugovima postao smetnja. Građani sve to prepoznaju".

"Zlonamerna nagađanja oko "Galenike" i "Azotare"

Najavljuje se i da bi preko istrage u ”Galenici” i ”Azotari” ponovo mogli da ”isplivaju” neki funkcioneri SPS?

"Sve su to zlonamerna nagađanja i podmetanja. Institucije ove države moraju objektivno i neselektivno da rade svoj posao. Ko god je počinio neko krivično delo i ogrešio se o zakon, ne sme imati zaštitu bez obzira iz koje stranke da dolazi".

Naprednjaci poručuju da će sve istražiti do kraja, a ne isključuju ni izbore?

"Potpuno se slažemo sa Vučićem da sve mora da se ispita. Apsolutno podržavamo da borba protiv korupcije bude nemilosrdna i da zaštićenih ne bude. Ali, ne podržavamo medijska podmetanja i hapšenja preko novina. Nekome ”iza scene” očigledno je stalo da Vlada padne i da se zaustavi i naša borba protiv korupcije. Poručujem im: Nećete uspeti"!

Ko to ”vreba iza scene”?

"Taj neko sigurno nije u Vladi. Mi radimo kao tim. Svi partneri iz vladajuće koalicije potpuno jasno su rekli da bi izbori u ovom trenutku naneli štetu državi i građanima. Nikakvih sukoba u Vladi nismo imali i jasno ispunjavamo ciljeve zbog kojih smo se okupili. Izabrani smo da radimo".

Sumnjate li da napadi na Vladu kreću iz opozicione DS?

"Na opoziciji je da traži i da priželjkuje izbore. To je prirodno. Ali, bilo bi dobro da i oni koriste legitimna politička sredstva u toj borbi. Socijalisti su bili dostojanstveni i dosledni i kada su otišli u opoziciju. Zato smo se brzo i vratili na vlast".

U javnosti se spekuliše da su vanredni izbori već ”rezervisani” za april ili septembar?

"Niko u Vladi nije pominjao nikakve datume izbora. Jedni izbori za koje sam čuo su oni redovni 2016. A ove godine su mi u rasporedu veliki građevinski radovi na saobraćajnim koridorima i na železnici. Ovo mora da bude godina poslova i suštinskog napretka Srbije".

2024 © - Vesti online