Ponedeljak 04.02.2013.
18:13
Vestionline, Beta

Troicki: Kompletni možemo da pobedimo svakog

"U Bojsi gaje odličan krompir" - Viktor Troicki i Nenad Zimonjić

Reprezentacija Srbije igraće u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa protiv selekcije SAD. Meč je programu je od od 5. do 7. aprila, a Teniski savez SAD odlučio je da domaćin bude grad Bojsi, u državi Ajdaho.

"Nismo se nadali Ajdahu i Bojsiju. Čuo sam za to mesto, poznato je po američkom fudbalu, imaju koledž tim. To mesto je poznato i po krompiru, čuo sam da je tamo najbolji američki krompir", rekao je Troicki i dodao: "Nama je svejedno. Najvažnije je da smo svi na okupu jer tada možemo da dobijemo svakoga".

Srbija je u 1. kolu pobedila Belgiju 3:2, a istim rezultatom SAD izbacile su Brazil.

"Očekivalo se da Amerikanci pobede, a prijatno su iznenadili Brazilci koji su pružili veliki otpor i možda imali šanse da u potpunosti prokrenu meč. Mesto je nepoznato, ali nebitno je gde ćemo igrati. Doći ćemo tamo na vreme, imaćemo dovoljno za adaptaciju, a na nama je da budemo spremni i da ostanemo zdravi do tada", rekao je reprezentativac Srbije Nenad Zimonjić.

Najbolji srpski dubl igrač je istakao da su teniseri iz obe selekcije napredovali, da očekuje težak meč i da se nada da će Srbija igrati u najjačem sastavu.

"Svi u američkom i našem timu su napredovali. Novak Đoković je prvi, a Janko Tipsarević deveti na ATP listi. Viktor je u jednom momentu bio 12. ali on i ja smo pali na rang listi u odnosu na meč u Beogradu 2010. godine", kazao je Zimonjić.

"Džon Izner je takođe napredovao, Sem Kveri se vratio posle povrede i verujem da će ostati među prvih 20 na svetu. Mardi Fiš je bio povređen i možda se priključi ekipi, a tu su i braća Brajan, prvi dubl sveta. Biće težak meč, videćemo ko će i u kakvoj formi igrati. Nadam se da ćemo svi biti zdravi i da ćemo u najjačem sastavu učestvovati", dodao je Zimonjić.

Mladi teniser Filip Krajinović rekao je da mu prisustvo u reprezentaciji mnogo znači i da se nada da će u narednim godinama igrati za nacionalni tim u Dejvis kupu.

"Ovo je bilo sjajno iskustvo za mene. Trenirao sam sedam dana sa najboljim svetskim igračima, velika je čast trenirati sa Novakom, Zimonjićem i Viktorom. Ovo je drugi put da sam u reprezentaciji i nadam se da ću jednog dana igrati za svoju zemlju", rekao je Krajinović.

2024 © - Vesti online