Ponedeljak 04.02.2013.
09:08
Trojka.rs

Propala tribina ateista o Svetom Savi

Gej zastava iza Svetog Save naljutila javnost
 

"Nameravali smo da ovoj temi, kao i svim ostalim temama, pristupimo objektivno, kritički i argumentovano, ali smo procenili da za to nema uslova zbog upadljive namere jednog dela javnosti da tribinu iskoristi u neprimerene svrhe i nametne drugu, za društvo u celini sporednu temu", navodi se u saopštenju organizatora tribine.

U tekstu se dalje navodi da su Ateisti, budući da smisao tribine nije senzacionalističko skretanje pažnje na prizemna pitanja svojstvena domaćoj estradi i žutoj štampi, odlučili da na ovaj način uskrate svaku priliku za dalje zloupotrebe.

"Izvinjavamo se svim učesnicima, gostima i celokupnoj javnosti zbog odlaganja tribine. Istovremeno, uveravamo dobronamerne da će se tribina na ovu temu sigurno održati u najskorije vreme, čim se smire nepotrebno uzburkane strasti koje ometaju racionalan i smiren uvid u značajne momente naše prošlosti i sadašnjosti", navedeno je u saopštenju Ateista Srbije objavljenom na Fejsbuk stranici Doma omladine.

Velika bura oko ove tribine podigla se zbog plakata kojim se najavljuje tribina, a na kome je u pozadini Svetog Save gej zastava. Organizacija "Dveri" je to nazvala provokacijom i najavila tužbu, a iz Ateista Srbije odgovorili su da se posle pretnji i dalje pitaju da li je Sveti Sava simbol ljubavi i tolerancije ili "surovi istrebitelj verskih i političkih protivnika".

2024 © - Vesti online