Nedelja 03.02.2013.
22:29
Blic

Hanka: U životu nisam videla logoraša

Da sam ikada bila u prilici da vidim situaciju u kojoj neko nekoga muči, ja bih, ovakva kakva sam, pritrčala da ga odbranim: Hanka Paldum
 

Advokat Dušan Tomić, branilac Gorana Goluba iz Bratunca, koji tvrdi da je njegovom klijentu Hanka nogama zgazila polni organ dok je ovaj sedeo na podu, tvrdio je da je pevačica bila strah i trepet u logoru na Igmanu.


- Ja ne znam ko je dotični advokat. Nikada nisam videla ni njega ni njegovog klijenta. Nije mi jasno o čemu se tu radi. Ja zapravo nikada nijednog zatvorenika u logoru u životu nisam videla, pa tako nisam ni mogla da uradim nešto tako gnusno. Da sam ikada bila u prilici da vidim situaciju u kojoj neko nekoga muči, ja bih, ovakva kakva sam, pritrčala da ga odbranim - u jednom dahu je ispričala pevačica.


Hanka Paldum već je podnela tužbu protiv pomenutog advokata i njegovog klijenta.


- Trenutno se sudi grupi ljudi u Silosu u Hadžićima, pa se Golub pojavljuje kao neki svedok. Tvrdi da ima neke spise, neke dokaze... Tužilac ga je na pretresu 17. januara pitao da li je imao nekih neprijatnosti, a ovaj je odgovorio da jeste ali da o tome ne želi

Obavezno i ovo:

Hanka i Patroiotska liga "beru orahe"

javno da govori. Advokat ga je kasnije ubedio da okrive mene. Da li je za to uzeo neke pare, ne znam. Govorili su o meni i da sam osnovala logor za mučenje žena i niz drugih gluposti. Ja ne čitam takve novine da se ne bih potresala, ali nazove me prijateljica u dva sata iza ponoći i kaže mi: ”Jesi videla šta je objavio ovaj portal, pa onaj portal?”... Sve što radim, radim transparentno, javno. Isto tako i govorim. I ovo će proći, ali etiketa koju vam neko nakači na leđa prati vas čitav život. Mene narod doživljava kao simbola, a oni žele da to sruše. Umesto da se pozabavimo sobom, jer suštinski niko od nas nije srećan, mi širimo laži o drugim ljudima. Avetima treba zapušiti usta - rekla je ona.

Bila sam na Igmanu, ali da pevam

- Kada su me iz tužilaštva nazvali i pitali da li sam bila na Igmanu tog 10. februara 1993. godine, ja sam rekla da jesam, ali ne sećam se koji je bio tačan datum. Sa Dinom Merlinom, Ljubicom Berak i mnogim drugim pevačima bila sam član umetničke čete. Išli smo tamo da pevamo, a nikada nijednog zatvorenika nisam videla.

2024 © - Vesti online