Nedelja 03.02.2013.
22:55
B92

5 najodvratnijih terapija

Dobili ste gljivičnu infekciju? Rešenje je jogurt s probiotikom
 

1. Jogurtom protiv vaginoze

Jogurt sadrži Lactobacillus acidophilus, tip bakterije kakav se obično nalazi u zdravoj vagini. Zato, ako imate vaginozu koje želite da se rešite, dr Meri Džejn Minkin, profesor ginekologije Jejl univerziteta predlaže da u vaginu ubacite tufer sa malo nezaslađenog probiotičkog jogurta. To bi trebalo da vas oslobodi dosadnih gljivica.


2. Krema protiv hemoroida smanjuje kolutove oko očiju

Krema protiv hemoroida smanjuje i opušta osetljivo rektalno tkivo tako što skuplja krvne sudove. Ako stavite malo ovog leka ispod očiju, rešićete se tamnih krugova. Zanimljivo je da čak nema neprijatan miris.


3. Larve muva leče rane

Ovaj drevni lek u poslednjoj deceniji je ponovo ušao u upotrebu u modernim bolnicama. Naime, lekari stavljaju larve muva na ranu pacijenta, a one počinju da se hrane bakterijama koje se na njoj nalaze. Tako čiste ranu i omogućavaju zdravom tkivu da raste.

Pijavice se hrane krvlju kroz kožu: Kako bi podstakli cirkulaciju u nekim delovima tela ili razbili tromb, lekari je stavljaju na pacijenta u trajanju od petnaestak minuta
 


4. Pijavice smanjuju trombove

I ovaj prastari lek počeo je da se koristi u modernoj medicini. Pijavice se hrane krvlju kroz kožu, a kako bi lekari podstakli cirkulaciju u nekim delovima tela ili razbili tromb, stavljaju je na pacijenta u trajanju od petnaestak minuta.

U Americi su kao standardan način lečenja dozvoljene 2004. pa se sada zbog veće potražnje i masovno uzgajaju.


5. Konjski urin ublažava valunge

Terapija hormonima pomogla je mnogim ženama da se reše neprijatnih simptoma poput valunga. Međutim, jedan od lekova koji se koristi pod brendom Premarin ima vrlo specifičan sastojak – konjski urin, dobijen isključivo od trudnih kobila koje izlučuju višak estrogena.

2022 © - Vesti online