Nedelja 03.02.2013.
17:30
Beta

DK: Pašanski izgubio od Gofana, a Zimonjić od Darsisa

Pobeda bez značaja - David Gofan

Meč 174. igrača sveta Pašanskog i 50. na ATP listi Gofana bio je bez većeg takmičarskog značaja, pošto je reprezentacija Srbije jučerašnjom pobedom u dublu osvojila treći poen u duelu i obezbedila plasman u četvrtfinale. Prethodno su, u petak, Novak Đoković i Viktor Troicki doneli svom timu dva poena pobedama.

Na početku prvog seta obojica su osvajala gemove na svoj servis, sve do šestog, kada je Gofan napravio brejk i ubrzo nakon toga poveo sa 5:2. Belgijanac je u osmom gemu servirao za vođstvo od 1:0 u setovima, ali je u tim trenucima napravio tri dvostruke servis greške, što je Passanski iskoristio i oduzeo mu servis za 4:5.

Već u narednom gemu najbolje rangirani belgijski teniser je vratio brejk i posle 48 minuta poveo u meču. Pašanski je mnogo bolje igrao u drugom setu, u prvom i sedmom gemu je oduzeo servis protivniku i izjednačio u meču na 1:1.

Dobra igra Borisa Pašanskog

I na početku trećeg seta Pašanski je poveo, a njegovu seriju od pet uzastopnih gemova prekinuo je Gofan u trećem kada je smanjio na 1:2. Belgijanac je nakon toga nanizao josš pet gemova i slavio u meču.

U petom meču na teren su bili Nenad Zimonjić, koji će tako posle pet godina odigrati jedan singl meč, i treći igrač Belgije Stiv Darsis koji je trijumfovao u dva seta 6:2, 6:4. Ovim je postignut i konačan rezultat Dejvis Kup duela - 3:2 za Srbiju.

Srbija će u četvrtfinalu od 5. do 7. aprila igrati protiv pobednika duela SAD i Brazila.

2024 © - Vesti online