Nedelja 03.02.2013.
16:51
Beta

"Spletke zbog uspostavljanja koalicije SNS-DS"

"Sve se ovo radi da se umesto koalicije SNS-SPS uspostavi koalicija SNS-DS", kazao je Jovanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Aktuelna politička dešavanja u koja je uključen premijer Dačić imaju za cilj da se uspostavi nova koalicija - umesto koalicije SNS-SPS da bude koalicija SNS-DS
 

Jovanović je rekao da je Dačić sam sebi najveći neprijatelj i da je "najodgovorniji što mu se kao premijeru ruši vlada".

"Dačić, Vučić, Tadić i Koštunica Srbiji nisu ponudili mir kao preduslov normalnog života... Najviše će nam Dačić pomoći ako sam ode i jasno kaže ko ga ruši i zašto se to radi", ocenio je Jovanović i dodao da je za zemlju važnije pitanje šta će svako od nas raditi sutra, od toga što je Dačić sreo Rodoljuba Radulovoća.

"Oni koji su 2008. godine doveli Dačića, pa oni koji su ga postavili za predsednika Vlade uništili su instituciju vlade", ocenio je Jovanović i dodao da Srbija nema predsednika, jer "on (Tomislav Nikolić) dva dana ćuti pred raspadanjem institucija predsednika Vlade Srbije".

Lider LDP-a je ocenio da "poniženja kojima je Dačić izložen nisu poslednja".

"Svaki tabloid posle jutarnje kafe završi u kanti, to ne sme biti sudbina Srbije, a Dačić i

"Spremni smo za izbore kao stranka. Da li je za njih spremno naše društvo?"

Vučić, ova i prethodna vlast, Srbiju su bacili u kantu, kao i sve nas", rekao je Jovanović i upitao ko je braći Šarić dao državljanstvo i zašto su oni sada "muke" Srbije.

"Nama je neko uvalio taj rak ovde da bi danas uništavali i to malo institucija koje su preostale", kazao je Jovanović.

Upitan o eventualnim prevremenim izborima, Jovanović je kazao da je LDP, kao partija, spremna na njih da izađe.

"Ako treba na izbore da idemo, dajte da vidimo šta je tema tih izbora.... Šta će nam hrabri lideri koji ćute dva dana, svi znaju da je ovo s Dačićem spletka. Spremni smo za izbore kao stranka. Da li je za njih spremno naše društvo? Izbori nisu tombola", rekao je Jovanović i dodao je da u Srbiji treba da se udruže "sve demokratske snage".

"Želimo da razgovaramo s drugim strankama, i sa DS, ali ne samo s njima, već i sindikatima i sa to malo institucija što je ostalo kako bi se došlo do cilja - međusobnog poverenja", rekao je Jovanović.

2024 © - Vesti online