Nedelja 03.02.2013.
12:17
Beta

"Nema razloga za izbore u Vojvodini"

Ištvan Pastor: Raspisivanje izbora je pitanje vremena
 

"U Vojvodini imamo relativno masivnu parlamentarnu većinu, Vlada i Skupština funkcionišu i ne vidim niti jedan jedini razlog zbog koje bi se išlo na prevremene izbore", rekao je Pastor za današnji novosadski Dnevnik.

Izbore za Skupštinu Vojvodine raspisuje predsednik pokrajinskog parlamenta. Na vlasti u Vojvodini je koalicija Demokratske stranke, Pastorovog Saveza vojvođanskih Mađara, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Liberalno-demokratske partije.

Pastor je ocenio da su posledice najnovijih političkih dešavanja u Beogradu "neminovne", odnosno da sve ukazuje na to da je raspisivanje vanrednih republičkih izbora "manje-više izvesno".

"Da li su u pitanju dani, nedelje ili meseci, više je stvar detalja", ocenio je Pastor i dodao da je realno da budu raspisani i lokalni izbori, jer ukoliko dođe do pucanja "osovine SNS-SPS" u Vladi Srbije, to će se odraziti i na koalicije po gradovima i opštinama.

Pastor je rekao da je veoma zabrinut zbog svega što se poslednjih dana dešava na srpskoj političkoj sceni.

"Bojim se da se tu više ne radi o pojavama vezanim za određene ličnosti ili stranke, već o pojavama koje u velikoj meri uzdrmavaju ono što se naziva osnovnim stožerim pravne države. Jer, to što se dešava sa premijerom Ivicom Dačićem nije njegova lična stvar ili stvar SPS-a, već nešto što jednostavno ne može da se dogodi u iole normalnoj državi. I to zabrinjava ne samo mene, nego, uveren sam, i sve građane Srbije", poručio je Pastor.

2024 © - Vesti online