Petak 01.02.2013.
20:07
Beta

Funkcioner iz SNS napao kolegu iz DS?

Prijava Trivunovića tereti da je 31. decembra 2012. fizički napao meštanina Milana Pajića i naneo mu teške povrede glave.

Prijavljen Marinko Trivunović iz SNS-a da je povredio Milana Pajića iz DS-a
 

Policija je predmet predala Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, koje će doneti odluku o sprovođenju istrage.

Pajić je novosadskom Radiju 021 rekao da je tog dana došao u kafanu gde je Trivunović, koga ne poznaje, bio sa dva zajednička prijatelja i da je, kada je čuo da je član Demokratske stranke (DS), bez ikakvog povoda počeo da ga udara i gađa pepeljarama.

"Prijatelji su me pozvali na piće, prišao sam i javio se, a nakon izvesnog vremena mi je prišao i počeo da me vređa da sam 'žuti lopov'. Ja sam samo ćutao, a on me je udario glavom od čega sam pao. Zatim je uzeo flašu i udario me u glavu i nastavio da me udara dok se nisam sklonio iza nekih vrata", rekao je Pajić. On je posle toga prebačen u Urgentni centar u Novom Sadu, gde su mu konstatovane teške povrede glave, jer mu je Trivunović dnom flaše "skinuo deo skalpa", zbog čega redovno ide na preglede u Klinički centar Vojvodine.

"Mislim da događaj ima određenu pozadinu koja je uticala da krivična prijava bude podneta tek posle skoro mesec dana od incidenta i da incident ima političku pozadinu, zato što mi je veći deo porodice učlanjen u DS", rekao je Pajić.

Predsednik opštine Titel Dragan Božić kaže da se događaj odigrao van zgrade opštine, nakon radnog vremena i da je to stvar dva privatna lica.

"Neka policija i tužilaštvo utvrde šta se dogodilo, pronađu krivca i kazne ga za učinjeno delo. Ja imam 70 radnika u opštini i kada bi ih kontrolisao šta rade nakon radnog vremena, ne znam da li bi stigao i samo time da se bavim", rekao je Božić i dodao i da je na svim internim i stranačkim sastancima osudio svako fizičko nasilje i da mu je zaista žao mladog čoveka, ali da sigurno nije postojala politička pozadina tog događaja.

Bivši predsednik opštine Milivoje Petrović iz DS-a smatra da je Pajić dobio batine samo zato što je član DS-a i zato što mu je majka odbornica te tranke u Skupštini opštine Titel. Prema njegovim rečima, stvar se mora saseći u korenu, jer se tako nešto nikada u Titelu nije desilo poslednjih desetak godina koliko je DS bio na vlasti.

O incidentu u Titelu bilo je reči i na sednici SO Titel 25. januara, na kojoj su odbornici DS-a i Srpske radikalne stranke zatražili da Trivunović bude smenjen. Odbornici SNS-a i Socijalističke partije Srbije, koji čine vlast u Titelu, bili su protiv smenjivanja.

Marinko Trivunović nije bio dostupan za komentar.

2024 © - Vesti online