Petak 01.02.2013.
13:37
Danas, Beta

Albanci se nadaju legalizaciji spomenika

Danas opet protest zbog spomenika

Predstavnici lokalnih vlasti i političkih partija iz Preševa uputili su zahtev za legalizaciju uklonjenog spomenika pripadnicima OVPMB, ali će to morati da obave kroz državne institucije, pre svega preko Ministarstva pravde, koje će o tome doneti odluku.

Predsedniku Koordinacionog tela Zoranu Stankoviću u sredu je tokom posete Bujanovcu uručen pisani zahtev meštana Mesne zajednice Lučane za uklanjanje spomen-obeležja pripadnicima Žandarmerije koji se nalazi na teritoriji ovog sela.

Uklanjanje spomenika pripadnicima Žandarmerije biće i jedan od zahteva na za danas zakazanom protestnom skupu u Bujanovcu, čiji je organizator Pokret za demokratski progres (PDP) Jonuza Muslijua. Na skupu će učestvovati i članovi Udruženja veterana OVPMB.

"Očekujemo i da bude vraćen uklonjeni spomenik iz Preševa. O lokaciji nismo razgovarali, ali mislim da su sada na potezu nadležni organi koji bi trebalo da što pre u cilju smirivanja tenzija donesu neophodne odluke o legalizaciji obeležja pripadnicima OVPMB", rekao je za Danas Musliju. On je dodao da "ne očekuje bilo kakve nove pregovore sa predstavnicima vlasti, jer su stavovi jasni".

2024 © - Vesti online