Petak 01.02.2013.
12:00
Blic.rs

Belgijanci popravili teren, ITF odobrio meč

Ukoliko se utvrdi da teren nije u adekvatnom stanju, postoji mogućnost da se mečevi zakazani za petak, između Viktora Troickog i Davida Gofana, a onda i Novaka Đokovića i Olivijea Rohusa, pomere za 24 sata, odnosno za subotu.

Inspekcija ITF-a je obavila pregled terena, počev u devet časova, ali je rešila da ne donosi odluku dok igrači ne odrade prepodnevni trening. Tek nakon uvida u to kako se podloga "ponaša" dok se koristi, ali i u kom stanju će biti kada se treninzi završe, biće poznata dalja sudbina ovog teniskog duela.

Podsetimo, Novak Đoković je u četvrtak izjavio da nikada u životu nije igrao na gorem terenu, te da je stanje šljake takvo da bi moglo da ugrozi sportiste koji se na njemu nadmeću, a u sličnom tonu je govorio i Viktor Troicki, istakavši da čak i krov prokišnjava.

Meč Belgija - Srbija mora da se završi do srede, a ukoliko to ne bude slučaj, i pritom za to budu krivi organizatori, trijumf će pripasti gostujućoj ekipi.

Orlandić: Belgijanci popravili teren tokom noći


Direktor Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić rekao je da su organizatori u belgijskom gradu Šarlroa popravili teren u noći između četvrtka i petka uoči duela dve selekcije u Dejvis kupu.

 

"Tokom noći su organizatori uradili dosta toga, jutros teren izgleda kudikamo bolje nego juče. Nezavisni stručnjak sa Rolan Garosa je izvršio inspekciju i rekao da je teren ok. Belgijanci sada treniraju, a posle njih i mi, videćemo kako će proći. Kako sada stvari stoje, duel će moći da se igra", kazao je Orlandić Tanjugu.

2024 © - Vesti online