Petak 01.02.2013.
09:31 >> 14:39h
RTS, Beta

Još dve osobe privedene zbog slučaja Azotara

Foto: Arhiva

Policija je privela vlasnika firme Vulin komerc Dragana Vulina i vlasnika firme Mlinko amos doo Dragana Petrovića. Oni se sumnjiče da su oštetili budžet Srbije za gotovo 100 miliona dinara, a pančevačku Azotaru za više od 260 milion dinara.


Krajem novembra prošle godine, zbog nezakonite prodaje regresiranog mineralnog đubriva privedeni su i bivši ministar poljoprivrede Saša Dragin, vlasnik konsultantske kuće "Ces mekon" Zvonimir Nikezić i još sedam osoba.


Mesec dana kasnije, 27. decembra, Radna grupa Uprave kriminalističke policije privela je još osam osumnjičenih za malverzacijama prilikom prodaje regresiranog i neregresiranog mineralnog đubriva.

Vulin i Petrović u pritvoru 48 sati

Osim protiv Vulina i Petrovića, krivična prijava je podneta i protiv Radosava Vujačića, Mihaila Grujića, Dragana Tanaskovića, Dragana Mitića, Srboljuba Žujovića, Vere Isaković i Gordana Markovića, protiv kojih je istraga u toku, rekao je specijalni tužilac Miljko Radisavljević.

Prema navodima krivične prijave, oni se terete za zloupotrebe prilikom prodaje regresiranog mineralnog đubriva od 2009. do kraja marta 2011. godine, čiji je proizvođač bila Azotara Pančevo. U toku dana biće saslušani Vulin i Petrović, kojima je određena mera zadržavanja od 48 sati.

2024 © - Vesti online