Četvrtak 31.01.2013.
12:01
S. A. - Vesti - Foto: Vesti

Veže ih više od imena

Srećan jer je porodica na okupu: Nikola Jović

I ovoga puta poslao mu je 200 australijskih dolara, a donacija će u najskorije vreme biti uručena hrabrom dečaku koji i pored svog hendikepa ide u redovnu školu, služi se Brajevim pismom, svira klavir i odličan je učenik.


Čitaoci "Vesti" sigurno nisu zaboravili malog Nikolu kojem su nesebično pomagali dok je sa roditeljima Goranom i Danijelom jedno vreme bio u Beogradu kako bi mogao da pohađa Specijalnu školu za slepe i slabovide u Zemunu. To je bio izuzetno težak period za njegovu porodicu.

Sem egzistencijalnih problema suočili su se i sa činjenicom da se stariji brat Nemanja nije mogao uklopiti u beogradsku sredinu, pa se vratio na Kosovo kod bake i dede. Nikolu je to pogodilo, ali je smogao snage da se posveti školi.


Zahvaljujući tome uspeo je da četvrti razred upiše u osnovnoj školi u Kosovskoj Mitrovici, jer su stručnjaci smatrali da je osposobljen da se uklopi u redovnu nastavu i komunicira sa vršnjacima koji vide.


Tako je i sada, Nikola vredno uči, porodica je na okupu, a saznanje da ih prijatelj kojeg su stekli u danima velikih iskušenja nije zaboravio, čini ih srećnim i još jačim.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online