Četvrtak 31.01.2013.
11:08
Vestionline, zvanični sajt

KK Radnički: "Stranci" su samo oni koji nemaju srpsko državljanstvo

Varda, Ćapin, Marković i Borisov mogu da igraju jer imaju i srpsko državljanstvo

Kragujevčani su na sajt postavili dopis Košarkaškog saveza Srbije od 15. januara u vezi sa licenciranjem igrača za Kup, a u petom pasusu između ostalog piše da se "stranim državljaninom smatra igrač koji nema srpsko državljanstvo".

Saopštenje Radničkog, tj. predsednika kluba Ivana Grujina, prenosimo u celosti:

Košarkaški klub Radnički nikada nije obmanjivao javnost. Nikada nismo prvi istupali u javnost putem medija, ali smo uvek reagovali na iznošenje neistina jer je to nanosilo štetu Radničkom. Upravo to se dešava protekle dve nedelje, uoči Kupa Radivoja Koraća koji sledi u Kragujevcu.

U poslednjem neargumentovanom napadu na naš klub, imputirano nam je čak da smo skandal-majstori! To se čini iz Košarkaškog saveza Srbije, naše matične organizacije sa kojom nikada nismo imali problematičnu komunikaciju, svađalački ton nikada nije bio odlika veze KSS-Radnički. Ni ovom prilikom ne napadamo Savez kao nacionalnu instituciju, već opet činjenicama branimo svoj klub koji je ugrožen teškim neistinama.

Pošto nam se prišiva pravljenje skandala, otvoreno pitam g. Dejana Tomaševića, potpredsednika KSS zaduženog za takmičarski deo, zar nije skandalozna njegova demagoška priča o Radničkom, njegovo očito nebaratanje činjenicama, iako je najviši funkcioner Saveza?

Mi javnosti uporno predstavljamo faktičko stanje i činjenice koje su nepobitne. Jedna od njih nalazi se i u ovde priloženom dopisu koji sročen 15. januara, a dostavljen 22. januara ove godine iz KSS. Potpisali su ga Komisija za takmičenje KSS i g. Predrag Bojić, komesar Kupa Radivoja Koraća 2013.

Pošto g. Tomašević konstantno zagovara kristalno jasne propozicije, pitam ga, kao i g. Nebojšu Mihajlovića, člana Takmičarske komisije KSS, zaduženog za Registracioni pravilnik: šta je to kristalno jasno u petom pasusu dopisa koji se odnosi na broj stranaca i na činjenicu ko je domaći igrač, a ko strani? Neoborivo je: Ćapin, Varda, Marković i Borisov - imaju srpsko državljanstvo.
 

Zaprepašćujeće bi bilo ukoliko gospoda koja nas prozivaju po medijima nisu imali uvid u dokument koji nam je, kao i svim ostalim učesnicima predstojećeg Kupa, pre dve nedelje upućen iz KSS. Šta mi ovde nismo dobro pročitali i ispravno protumačili, kao zagovornici "stare škole: čitaj kako je napisano", neka se javnost sama uveri.

I ovom prilikom, nedelju dana uoči početka takmičenja u prvom nacionalnom takmičenju ove godine, pozivamo sve koji nas orkestrirano napadaju da prestanu sa takvim pritiskom na naš Klub, da obustave dalje iznošenje neistina.

Istovremeno, iako se nalazimo u periodu nekorektnih napada na naš Klub, odajem priznanje i puno kolegijalno poštovanje stručnom štabu i igračkom kadru Radničkog koji ne da nisu podlegli pritiscima, već su nastavili sa planiranim uzdizanjem forme, u susretu Kupu. To je rezultiralo stoprocentnim uspehom u poslednja tri kola regionalne lige, zaključno sa trijumfom u Kragujevcu upravo nad braniocem "Žućkove levice". Sa istim takmičarskim žarom odlazimo u Novom Mesto na poslednji meč pred domaći Kup.

2024 © - Vesti online