Sreda 30.01.2013.
16:37 >> 21:58h
Vestionline

Novak doživeo ovacije po dolasku u Šarloa

Dolazak šampiona u Šarloa - Novak Đoković

Šampion Otvorenog prvenstva Australije 2013, šestostruki gren slem šampion, vladar teniske planete Đoković je na opštu radost cele reprezentacije stigao u Šarloa i odmah krenuo sa zadacima koji ga očekuju, treninzi i privikavanje na podlogu koju su domaćini servirali gostujućem timu iz Srbije.


Poslednji meč protiv Belgije Dejvis kup reprezentacija odigrala je u Beogradu, maja 2005. godine na terenima TK Gemax, kada su posle velike borbe i maratonskih mečeva ipak na kraju pobedu kući odneli Belgijanci. Tada su za Srbiju igrali: Tipsarević, Đoković, Zimonjić i Vemić, a u timu je bio i Viktor Troicki.

"Tek sam doputovao i još uvek se privikavam na vremensku razliku, ali i na drugačije vremenske uslove. Drago mi je da sam sa reprezentacijom jer volim atmosferu kad smo zajedno. Žao mi je što Janko nije sa nama i želim mu brz oporavak. Selektor će donositi odluke o taktici i o tome kad ko igra, ja ću dati sve od sebe i verujem u našu pobedu", rekao je Đoković po dolasku u Belgiju.

Pre početka treninga, Novaka je dočekalo nekoliko stotina mališana koji su petnaestak minuta skandirali njegovo ime. Ni najbolji teniser planete nije ostao ravnodušan, te je pre treninga strpljivo delio autograme i fotografisao se sa svima.

Belgijski mediji naglašavaju da se ne pamti kada je jedan inostrani sportista svojom pojavom izazvao ovoliko pažnje u javnosti.

2024 © - Vesti online