Sreda 30.01.2013.
14:44
Beta

DSS: Nova vlada, stara politika prema EU

Samardržić: Članstvo u EU nikada neće biti ostvareno
 

"Nova Vlada nije u zabludi o Evropskoj uniji, nego svesno vodi politiku prevare, kao što su to činili i prethodnici. Radi intersa Vlade i političke klase Srbija ide u sunovrat. Članstvo u Evropskoj uniji nikada neće biti ostvareno", kazao je potpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić.

Pojedini mediji nezvanično su objavili najnovije rezultate istraživanja o podršci uključivanju Srbije u Evropsku uniju, koje je izradila Vladina kancelarija za Evrpske integracije, a koje pokazuje najmanju podršku u protekloj deceniji od svega 41 odsto.

Samardžić smatra da je to pokazatelj da je narod Srbije primetio politiku prevare, koja se sastoji u obećanje EU da će Srbija postati njen član.

"Politika prevare ima sve manje pristalica. Brisel vabeći Srbiju u svoje redove oduzima Srbiji njenu istorijski najznačajniju teritortiju Kosovo i Metohiju", kazao je Samardžić.

On je ukazao da pored problema sa Kosovom Srbija poslednjih pet godima ekonomski propada, pa građani ne vide persprektivu članstva u EU. Potpredsednik DSS-a podseća da je i sama EU u dubokoj krizi i rastakanju, pa je i zbog toga članstvo nedostižno.

"Srbija treba da sarađuje sa svima u svetu, sa svakim sa kojim vidi svoje interese, a trenutno nema interesa za saradnju sa EU", kazao je Smardžić.

2024 © - Vesti online