Sreda 30.01.2013.
11:05
Beta

"Važna integracija Albanaca sa juga Srbije"

Zoran Stanković u razgovoru sa građanima Preševa
 

"Integracija ove zajednice u društveni život od velike je važnosti za jug Srbije, ali i svih nas koji pokušavamo da i u ovako ekonomski teškim uslovima za našu zemlju pospešimo život ljudi ove tri opštine", naveo je Stanković, a prenosi Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Pročitajte još:

* "Stanje na jugu Srbije je stabilno"

Kako je najavljeno, Stanković će danas u Bujanovcu obići lokaciju na kojoj bi trebalo da bude izgrađena zgrada Ekonomskog fakulteta. Sa Stankovićem će lokaciju obići i visoki komesar za nacionalne manjine OEBS-a Knut Volebek, predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi i dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici Nenad Vunjak.

U novu zgradu trebalo bi da bude preseljeno odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice koji sada ima prostorije u bujanovačkom Domu kulture.

"Kao što smo obećali, završićemo projekat izgradnje zgrade Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu", rekao je Stanković i naglasio da je taj projekat od izuzetne važnosti, jer je to jedan od načina rešavanja pitanja obrazovanja pripadnika albanske zajednice.

Prema njegovim rečima, to je jedan od prioriteta rada Koordinacionog tela.

Stanković je objasnio i da je obaveza opštine bila da odredi lokaciju, što su oni i uradili.

"Nova zgrada biće građena preko puta Doma zdravlja. Prema našim procenama, izgradnja bi trebalo da počne na proleće ove godine, a po svom izgledu i funkcionalnosti u svemu će zadovoljiti Pravilnik o akreditaciji", rekao je šef Koordinacionog tela. 

2024 © - Vesti online