Utorak 29.01.2013.
20:06
Beta

LDP: Zvezdan želi da kriminalizuje Đinđića

Nenad Milić: "Zemunci" žale što nisu ubili Jovanovića
 

"Ništa drugo se i nije moglo očekivati od snajperiste u atentatu na premijera Srbije koji je bio deo jedinice čiji su pripadnici ubili i bacili u kreč (bivšeg predsednika Srbije) Ivana Stambolića i organizovali ubistvo (zvaničnika SPO-a) na Ibarskoj magistrali", naveo je Milić.

Bivši starešina rasformirane Jedinice za specijalne operacije Zvezdan Jovanović, osuđen za ubistvo Zorana Đinđića, izjavio je danas na sudu da su ljudi bliski ubijenom premijeru, poput Čedomira Jovanovića, Dragomira Markovića i Vladimira Popovića bili u "veoma prisnim odnosima" s vođama zemunskog kriminalnog klana i da su čak zajedno i učestvovali u krivičnim delima.

Milić je ocenio da autori najstravičnijih ubistava u srpskoj istoriji žale što su propustili priliku da ubiju lidera LDP-a Čedomira Jovanovića, "čiju su likvidaciju planirali i organizovali pripadnici Zemunskog klana".

"O tome svedoči sudska presuda ubica Zorana Đinđića, u kojoj se navodi da je Zemunski klan najmanje dva puta organizovao neuspešne atentate na Čedomira Jovanovića", naveo je Milić, koji je od 2002. do 2004. godine bio zamenik ministra unutrašnjih poslova u Vladi Srbije.

2024 © - Vesti online